Ezköztár

Itt találjátok azokat a gyakorlatokat, meditációkat, amelyeket az Üzenetek-2020 bejegyzésben már említettem.


Hálaadás gyakorlata


Bizonyított, hogy életünkre a leginkább  pozitív hatással a hálaadás és a hála érzése van. A folyamatos hálaadással minden egyes nap egyre többet és többet veszel észre az életedben jelen lévő jóból, nyitottabbá válsz ezek befogadására, az örömöd és a hálád másokkal való megosztására. Hajlamossá tesz arra is, hogy magadban és a többiekben is meglásd s megszeresd a jót!

Ezért ezt a gyakorlatot hívők (felekezettől függetlenül) és ateisták egyaránt elvégezhetik. Ahhoz fordulj, akiben hiszel, akihez amúgy is szoktál fohászkodni! Mindenképpen nevezd meg, hogy kihez szól a köszöneted – például Univerzum, Anyatermészet, Jóisten, Jézus, Allah stb.  Az Arkangyalok hívásakor kérlek, hogy a nevükön szólítsd Őket: Mikháel (Tiszteld meg Őt az eredeti nevével! Nem szereti, ha lefordítják a nevét, s Mihálynak szólítják.), Raffel, Gábriel, Uriel, Azriel, Metatron, Chamael, Jophiel, Sandalphon.

 1. Ezt a gyakorlatot lehetőleg csináld minden reggel és minden este!
 2. Én … (neved és születésed ideje év-hónap-nap) ezennel megnyitom szívemet és tiszta józan elmémet Felétek.
 3. Kérlek Benneteket Égi Hatalmasságok … (megnevezed Őket), fogadjátok el hálámat és köszönetemet azért, hogy …  – itt sorolod fel, hogy miért vagy hálás – pl. élek, van mit ennem-innom, van fedél a fejem felett, szeretteim körében lehetek, egészséges vagyok, meggyógyultam, megoldottam a nehézségeket stb. Itt mondd el ezeket és  köszönd meg a közbenjárásukat, segítségüket.
 4. Nagyon fontos: érezd is át, amiért hálás vagy! Úgy képzeljétek el, hogy a szavaitok a benzin és az érzésetek az a gyújtószikra, amely berobbantja a benzint és ezáltal elindul az autó.
 5. Ezután tedd meg a kérésedet feléjük! Miben kérsz Tőlük segítséget, közbenjárást?
 6. Köszönd meg hálával és békével!


(Ön)szeretet-gyakorlat


Ezt a gyakorlatot is velem kapcsolatban álló lélekcsoporttól kaptam. Februári és márciusi üzeneteikben többször is kihangsúlyozták a szeretet, az egymáshoz kapcsolódás, így az önszeretet és az együttérzés fontosságát. Ehhez egy nagyon egyszerű gyakorlatot is kaptunk, melyet mindenféle időben használhatunk. Elvégezheted a gyakorlatot akkor is, ha jól vagy, és akkor is, ha nem.  A gyakorlat a megfelelő figyelem és ezáltal energia megadásáról szól. Több olyan nézet és módszer létezik, ami szerint a rossz érzések, félelmek, fájdalmak, testi tünetek mind-mind egyfajta energiaállapot következményei, pl. Byron Katie: Négy kérdés, Scott Kiloby: Élő önvizsgálatok vagy Buda László: Szomatodráma módszere is ilyen energiákkal dolgozik.

Ez a módszer szól arról, hogy a hasonló energia hasonló energiát szül. Vagyis arról hogy az az energia, amivel egy másik élőlény, jelenség, tárgy felé közelítesz, az a másikban is meg fog jelenni.  Éppen ezért fontos ennek a szándéknak a fókusza és minősége. Gondolhatsz rá félelemmel, haraggal és védekezéssel. Ez esetben benne is kialakul a védekezés, félelem és a harag. Ez egy véget nem érő, és minden energiát felemésztő folyamattá tud válni, amely végül az egyik fél kimerüléséhez, és ez által a másik győzelméhez vezet.

Igen, jól látjátok, egyfajta zéró összegű játszmaként tekintetek a dolgokra, eseményekre.  A zéró összegű játszma lényege, hogy a két játékos közül az egyik nyer, és ezzel a másik automatikusan veszít. Üzenetünk lényege az, hogy megfordítsuk ezt a gondolkodást benneteket, s eljussatok oda, hogy úgy tekintetek mindenre, mint egy nem zéró összegű játszmára!

Feltehetitek a kérdést, hogy ha nincs zéró összegű játszma akkor mi van? Itt jön a képbe az elmúlt hónapok üzenete: együttműködés, együttérzés és a szeretet. Továbbmegyek. Alapvetően azt gondoljátok, hogy vagytok ti, és a van a többi. Ez a fajta elválasztás azonban csak a tudatotokban jelenik meg. Ezen fogunk egyet csavarni!
Nézzétek meg és lássátok, hogy most hogyan reagáltok! Korlátozva, bezárva és megfélemlítve érzitek magatokat egy vírus miatt. Egy aprócska, szabad szemmel nem látható, „gyilkos és vérszomjas lény” miatt. Ez az apró valami lett az emberiség ellensége, és most minden bajok forrásává vált.

Rajtatok áll, hogy érzelmeitek (félelmeitek és haragotok) irányítanak benneteket, vagy ti irányítjátok és uraljátok a gondolataitokat és ezáltal érzelmeiteket.  Emlékezzetek, hogy a szavaitok a benzin és az érzésetek az a gyújtószikra, amely berobbantja benzint és ezáltal elindul az autó.

Mi ebben segítünk ezzel a gyakorlattal. Ezt a gyakorlatot elvégeztheted MINDEN(ki)re.

 1. Gondolj egy számodra fenyegető helyzetre, emberre… nevezd meg!
 2. Jelenítsd meg magad előtt!
 3. Nézd meg alaposan! Mekkora? Milyen formájú, színű és szagú?
 4. Nézd meg és lásd! Hallgasd, akar-e valamit mondani? Mondd-e neked valamit?
 5. Nézz rá úgy, mint egy figyelemre szomjas lényre. Add neki meg a figyelmedet!
 6. Most meglátod, ki ő.
 7. Vidd a figyelmedet magadra! Hol érzed Őt magadban, a testedben?
 8. Vidd erre a testrészre a figyelmedet, tedd rá a tenyeredet! És most kezd el érezni… érezd, hogy tenyeredből odamegy a figyelmed és a szereteted!
 9. Engedd meg magadnak, hogy szeretet járjon át!
 10. Lásd, hogy a szeretet energiája kiáramlik belőled, eljut szeretteidhez, barátaidhoz, bevonja őket is.
 11. Maradj ebben a szeretetben, ameddig csak tudsz.
 12. Ha végeztél, mondj érte hálát!

Elképzelhető, hogy nehezebben indul a gyakorlat. Adj magadnak időt, légy magadhoz türelmes! Menni fog!